Kdo jsme

V dnešním světě plném velkých rozdílů věříme, že je víc než kdy jindy důležité vytvářet kulturní porozumění a povědomí. Jako nezisková organizace jsme si stanovili za cíl informovat veřejnost o životní situaci Lakotů, neboli indiánů kmene Sioux. Vzhledem k tomu, že Lakotové mají tak hodnotnou a hrdou kulturu věříme, že je pro nás rozhodující prosazovat její hodnoty prostřednictvím několika programů. Každý den, když vidíme smějící se obličeje lakotských dětí, vzpomínáme na to, jak se naše práce začala díky dvěma německým kněžím, kteří doufali, že obrátí život prérijních indiánů k lepšímu. A dnes, o více než 75 let později jsme stále věrni svým kořenům a nabízíme jim, aby se staly členy naší rodiny.

Otec Heinrich Hogebach a bratr Mathias Schaefer cestovali z rodného Německa do prérií Jižní Dakoty s cílem hledat podporu pro svůj lid. Ale když přijeli do pusté planiny zjistili, že lid Lakota v Jižní Dakotě trpí mnohem větší nouzí. Proto založili školu – „domov daleko od domova“ – pro indiánské děti v nouzi. Z tohoto sémě vzešlo dědictví. Teď spoléhám na Vás, abychom mohli v tradici, starostlivosti a spolupatřičnosti, která byla založena před mnoha lety, pokračovat.

Naše poslání

Jsme charitativní organizací. Našim posláním je informovat veřejnost o situaci indiánských dětí kmene Lakota (Sioux) a podporovat kulturní hodnoty a dědictví indiánů v prériích Spojených států, zejména prostřednictvím vzdělávacích programů. Kromě toho podporujeme projekty a práci indiánské školy Sv. Josefa v Chamberlain, Jižní Dakotě.

Důležité dokumenty